Glaskunst op de Vrije Academie

De mooie kleuren en de sprankeling van het licht door glas hebben mij altijd gefascineerd. Sinds 2012 ben ik geïnteresseerd in glaskunst en volg hiervoor nu de opleiding ‘Vormgeving Glas’ aan de Vrije Academie. 

Kleuren krijgen in glas een heel eigen dimensie en door verschillende momenten, lichtinval en transparantie wordt een kunstwerk of object extra boeiend. Het heeft een sterke aantrekkingskracht: het is hard en transparant, breekbaar maar toch dynamisch. Glas reflecteert de omgeving. Glas is altijd anders, op elk moment van de dag. Glaskunst is een ambacht, maar wel een ambacht dat heel wat creatieve technische ontdekkingen biedt.

Iedere glastechniek is anders en vraagt om andere ‘skills’. Dit leer ik nu op de Vrije Academie met een hele leuke club mensen! De uitdaging voor mij is verschillende technieken toe te passen een vooraf uitgedacht resultaat te krijgen. Waarbij je overigens, toch weer verrast wordt door de eigenzinnigheid van het materiaal…

Ik vind het een fantastische uitdaging om in het weerbarstige, maar oh zo mooie materiaal glas gestalte te geven aan mijn gedachten en emoties.  Nieuwsgierig wat ik maak? Neem een kijkje in mijn portfolio.