Jubilieum expositie in Leerdam

Van 10 april tot 15 augustus wordt in het Nationaal Glasmuseum Leerdam een tentoonstelling georganiseerd waarin zowel kunstenaars-leden als overige leden van VVMG een glasobject kunnen tonen. Hier is onder andere mijn werk ‘Leegte’ te zien zodra de musea weer open gaan.

Nationaal Glasmuseum in Leerdam organiseert van 10 april tot en met 15 augustus 2021 een tentoonstelling. Het gaat om een jubileumexpositie ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van de Vereniging Vrienden van Modern Glas. De tentoonstelling toont een grote verscheidenheid van glasobjecten van zowel kunstenaars-leden als overige leden. 

Deze expositie is een vervolg op de exposities ‘Verenigd Verzamelen’ die bij het tienjarig bestaan van de vereniging werden georganiseerd. Ze zijn een doorsnede van wat er te vinden is in de Nederlandse glasverzamelingen. Ook tonen ze wat er gemaakt wordt door de glaskunstenaars die lid zijn van de vereniging. 

De jubileumexpositie laat de vele facetten van wat mogelijk is met het materiaal glas zien. Naast massief in een vorm gesmolten glas en geblazen glaszijn ook het zogeheten ‘fragile pâte de verre’ en ‘flamework’ te zien. De expositie toont zowel werk van studenten en jonge kunstenaars als van kunstenaars die nu en in het verleden hun sporen hebben verdiend.