Bio & CV

Daphne (1983) studeerde in 2006 af aan de HBO-opleiding Toegepaste Kunst en Techniek met als specialisatie Crossmedia & Storytelling. Sindsdien is ze werkzaam op het gebied van marketing en communicatie. ‘In 2012 besefte ik dat er iets ontbrak in mijn dagelijks bestaan en wilde graag terugkeren naar mijn creatieve roots en daadwerkelijk zelf weer iets met mijn handen gaan maken.’

Vormgeving Glas

Momenteel studeert ze sinds 2019 Vormgeving Glas aan de Vrije Academie onder leiding van bekende glaskunstenaars waaronder Kim ten Oever en Krista Israel. Daphne houdt van alle soorten glaskunst, maar het is glasfusing, casting en de techniek van păte de verre wat haar hart en verbeelding heeft veroverd. Het is een persoonlijke zoektocht naar de mogelijkheden wat glas als materiaal biedt.

‘Ik vind het een fantastische uitdaging om in het weerbarstige, maar oh zo mooie materiaal van glas, gestalte te geven aan mijn gedachten en emoties. Bij mijn glasobjecten gebruik ik een grote verscheidenheid aan technieken, waarbij ik de natuurlijke eigenschappen van glas gebruikt om mijn gedachten en reflecties uit te drukken. Inspiratie haal ik uit de dynamiek en beweging van het dagelijks leven.

Door veel verschillende glastechnieken uit te proberen, verbreedt ze haar horizon als beginnend glaskunstenaar. Zo komt ze erachter wat haar het beste ligt en komt ze iedere keer een stapje dichterbij haar eigen, nog te ontwikkelen stijl. Dat gaat tot nu toe met vallen en opstaan. Het is een continu leerproces wat haar nu vormt.

Opleiding(en) en cursus

2019 – nu            Opleiding Vormgeving Glas – Vrije Academie Nunspeet o.l.v Krista Israel (NL)
met workshops van bekende glaskunstenaars :
Vitreografie door Sascha Brienesse (NL)
Brandschilderen door Titia Felderhof (NL)

2022 ‘Painterly Portrait in Glass’ door Tim Carey (USA) via BullsEye Glass online.
2012-2014         Cursus glasfusing bij glaskunstenaar Kim ten Oever (NL)

Huidige & komende tentoonstellingen

GlasHelder – Galerie De Kunstberg, Woudenberg
19 november 2022 t/m 7 januari 2023

Vorige exposities

  • 2022 Glasrijk ‘X-Over’ (cross-over) – Glasrijk Tubbergen – NL
  • 2022 Eindejaarsexpositie – Fysiek & online – Vrije Academie Nunspeet
  • 2021 Glas(rijk) in Ontwikkeling – Glasrijk Tubbergen – NL
  • 2021 Eindejaarsexpositie – Online – Vrije Academie Nunspeet
  • 2021 Nationaal Glasmuseum Leerdam & Vereniging Vrienden van Modern Glas. Jubileumexpositie ‘Glas blijft inspireren’ –  Groepstentoonstelling – NL
  • 2020 Eindejaarsexpositie online – Vrije Academie Nunspeet